top of page

Krk sziget - Horvátország

Jelen túraidőpontok: Június 6-10 | Július 18-22

MERÜLÉSek

Tervezetten 5 merülés, melyből 1-2 parti és 3-4 hajós.

Kezdőknek és Haladóknak is

Szállás

Apartmanokban

4 nap - 3 éjszaka

Étkezés

Önellátás

Utazás

Személyautókkal. Összeszervezzük a csapatokat, és így már lefele menet van lehetőség ismerkedni

Krk sziget túra részletek

min. 4 nap, 3 éjszaka (egyes túrák lehetnek hosszabbak egy-egy nappal)

 

Egy könnyed hosszú hétvége Krk szigetén, a közeli Horvátországban, hogy búvárkodjunk, jókat együnk és jól érezzük magunkat.

Ez a túra kezdőknek és haladóknak is egyaránt kielégítő lehetőségeket nyújt.

Mindamellett család barát környezet, így szívesen ajánljuk, akár családosan is ezt a hétvégi programot.

Merülések: minimum 5 merülést tervezünk, akár már csütörtök délutántól kezdve, vasárnap délelőttig.

Program lehetőségek: A bázis mellett védett, lassan mélyülő öböl található, ahol úszni, napozni is van lehetőség a programon résztvevőknek. A közelben étterem, mosdó áll rendelkezésre. 15-30 perces autózással, akár további strandokat is ki lehet próbálni (pl. Baska strand), illetve maga Krk városa is 15 perc alatt elérhető.

A program idejére közös csoportot hozunk létre (pl.: Viber, Messenger), így biztosíthatjuk az információ áramlást.

 

1. Nap (csütörtök)

Az utazás KRK-re személyautókkal oldjuk meg. Az esetek többségében, akinél van plusz hely a kocsiban és szívesen vinne útitársakat, azokat összeszervezzük, így már az úton összeismerkedhetnek  a túra résztvevői. Budapestről indulva autóval a menetidő körülbelül 5-6 óra. Csütörtökön foglaljuk el a szállást, a jól felszerelt apartmanokban. Majd kipakoljuk a búvárbázison a búvárfelszereléseinket és összeismerkedik a csapat ezután megbeszéljük a másnapi programokat. Igény esetén a búvároknak már az érkezés napján megszervezzük a parti check dive-ot. Leendő kezdő búváraink pedig megtehetik az első uszonycsapásaikat a nyílt vízben. Persze nem muszáj az érkezés napján merülni, aki szeretne pihenhet, napozhat, strandolhat kipihenheti az utazás fáradalmait. Majd közös vacsorázással további ismerkedéssel, esetleges városnézéssel, illetve a másnap reggeli találkozás időpontjának a megbeszélésével záródik a napunk. 

2. Nap (péntek)

A megbeszélt időpontban gyülekező a bázison, ahol átbeszéljük a pénteki merülések menetrendjét. Átnézzük a felszereléseket, megszervezzük a merülési csoportokat, illetve megtartjuk az első briefingeket is. Ezt követően összeszerelünk a felszereléseinket, és irány merülni. Létszámtól, felkészültségtől, időjárástól függően Pénteken már lehetnek hajós merülések is, de partiak biztosan lesznek. Mindenkinek két merülés van betervezve. Merülés után közösen édesvízben elmossuk a felszereléseket, majd kitesszük picit száradni a napra. A merülések közötti étkezéseket mindenki a belátása szerint intézi. A bázishoz közel vannak éttermek, de érdemes azért szendvicsekkel készülni, mi is legtöbbször így készülünk. A nap a merülések szempontjából előreláthatólag 17:00 körül fog véget érni. Opcionálisan a bázissal előre leegyeztetve lehetőség van éjszakai merülésre is.

Ezután egy laza, kötetlen közös esti vacsorával és esetleges városnézéssel záródik a napunk, amin megbeszéljük az élményeinket, és pontosítjuk a másnap reggeli találkozót. 

3. Nap (szombat)

A megbeszélt időpontban gyülekező a bázison, ahol átbeszéljük a szombati merülések menetrendjét. Megszervezzük a merülési csoportokat, megtartjuk a briefingeket. Majd a felszerelések összeszerelése után indulunk merülni. Szombaton szeretnénk, ha már a leendő búváraink is hajóról merülnének, így erre a napra elsődlegesen mindenkinek két hajós merülést tervezünk. Az étkezésről ugyanúgy mindenki magának gondoskodik, mint az előző napon. A merüléseket ismét 17:00 körül szeretnénk befejezni. Éjszakai merülésre lehetőséget erre a napra is biztosítunk. Szombati nap este szeretnénk, ha a csapat közösen vacsorázna, akár rendelünk pizzákat, vagy a bázis melletti étteremben vacsorázunk. De mindenképp cél, hogy a túra végzett búvárait közösen ünnepelhessük és koccintsunk.

 

4. Nap (vasárnap)

Találkozás a bázison. Ezen a napon már mindenki végzett búvárként fog merülni, és egy darab merülést tervezünk, amennyiben erre van kedv és lehetőség. A merülési csoportokat elosztjuk, megtartjuk a briefingeket, összeszereljük a felszerelést, majd irány merülni. Merülés után közösen édesvízben elmossuk a felszereléseket, majd kitesszük picit száradni a napra. Míg a felszerelések száradnak kitöltjük a búvárnaplókat, illetve még ebédelünk egy utolsót közösen, mielőtt mindenki elindulna haza. A búvártúra várható befejezése vasárnap kora délután 14:00-15:00 óra körül várható. 

 

A parti merülések: 

A parti merüléseket a bázis házi zátonyánál szoktuk teljesíteni a bázis gyakorlatilag a part mellett van így nagyon kényelmes a partra való lejutás. A zátony környékén nyolc darab kisebb roncs is található, a tipikus adriai élővilág mellett és akár 30 méteres mélységig is merülhetünk így a haladóbb búvároknak is élvezetessé téve a merülést.

Hajós merülések:

A túra egyik fő attrakciója a Peltastis nevű roncs merülése (60 méter hosszú, 9 méter széles), mely 1968 januárjában süllyedt el.

 

Fakultatív programok:

Városnézések (Malinska, KRK-város, Vrbnik, Baska).

Napozás, strandolás, snorizás.

Közös sütögetés.

Intro merülés.

Wreck in the Sea
bottom of page